Sanseudstilling Lys & Skygge

Ecolin farver blandet i vand, i syltetøjsglas med pålimet låg, og med sjove ting limet ovenpå lågene. 


Pynt til vindueskarmen på toilettet på udstillingen

Sanseudstillingen Lys, skygge og fordybelse.


I 10 dage kunne de Københavnske børnehavebørn, 1. og 2. klasser booke sig ind på Sanseudstillingen, jeg havde bygget op i Rytterskolen på Brønshøj Torv, som er et stort gammelt hus, med masser af plads. I weekenderne var der åben for alle.

Udstillingen var velbesøgt og et tilløbsstykke, hvilket gjore, at Lokaludvalget støttede mig med endnu en sanseudstilling. 

Alt var genbrug, selvgjort, super sjovt at lave, og ganske fantastisk modtaget.
En del forskellige størrelser af lyskasser med ting man kunne stable og bygge med.

Kig godt på dette foto, og se b.la. gamle  kasser- fra kasettebånd, fyldt med gennemsigtige ting, og derefter limet sammen, armbånd, dyggerbriller og fjer.

Et akvarium med blyanter stående på bunden, og tingeltangel hængende ned, laver finurlige skygger på væggen. Den skygge skulle netop bruges til alle de forskellige fisk man kunne lave skygger med, -på skyggen.

Forskellige hjørner med hver deres oplevelse hvor man kunne fordybe sig, og gå på opdagelse.

Den sorte kasse til venstre på fotoet, viste en lille skærm, hvor der blev vist hvad der blev filme, men spejlvendt - børnene brugte meget tid på at finde ud af hvordan det hang sammen, og hvor de blev filmet fra, når de både skulle tænke spejlvendt, og ikke kunne se hvorfra de blev flmet.

Familier havde stor glæde af denne sanseudstilling, da der var en del de voksne også legede med, og ikke kun var tilskurer til børnenes leg.


Denne kasse er et gammelt køkkenskab, lagt ned, 3 stk. arkitektlamper står indeni og lyset opad, og en skåret mælkehvid plastplade øverst.

Gamle fotolommer med masser af genkendelige ting i, feks. sukker, glimmer, bobelplast og meget mere...

Et bord hvor lyset er anbragt sådan, at alt det der står og ligger på bordet, laver nogle lange skygger.

Børnene kan så tegne efter de lange skygger.

Her står skattekisten.

Der er bare alt muligt der skinner og glitre, spejle og cd´er, sjove lamper der blinker med forskelligt lys,  perler, legetøj og andet der er gennemsigtigt.

Kæmpe lyskasse med sand man kunne tegne i.

Pensler med forskellige tykkelser og blødheder står i midten i en hvid isbeholder. 

Sandet er fra akvariehandleren, og er rent at tegne i.

Et stort område var helt mørklagt.

Man går ind gennem store tunge tæpper og følger de selvlysende pile på gulvet. Inde i det mørke rum, er der en masse genkendeligt legetøj, malet med selvlysende maling. Sorte lædderpuder ligger i hjørnet så man kan slænge sig, og selvlysende motiver lyser op fra puderne. En masse udklædningstøj i en kasse, parykker der har striber af selvlysende maling, sikkerhedsbriller er dekoreret, sko og tasker malet med selvlysende maling i forekellige farver. Gammelt legetøj fik et helt nyt og dejligt liv.

Et stort gulvtæppe med påmalet selvlysende bjørnefodspor og børnefodspor fylder det meste af gulvet. Brætspild, skak, ludo, spillekort osv. er malet med selvlysende maling. 

Børnene var vilde med det rum, og det var de voksne også. Alt det velkendte havde et helt fået nyt liv.

Er I interesseret i en sanseudstilling, kontakt mig med infro om sted, tema periode, og jeg giver et tilbud.


KONTAKT MIG HER